Wij geven graag antwoord op

Veelgestelde vragen

Kan ik als particulier ook bij jullie kopen?

Jazeker, wij verkopen onze producten ook rechtstreeks aan particulieren.

Kan ik de showroom bezoeken?

Onze showroom is uitsluitend op afspraak tijdens kantooruren te bezoeken.

030-603 55 22

Hebben jullie een m2 prijs voor luiken?

Nee, de prijs van luiken is van zoveel factoren afhankelijk dat we geen m2 prijs hanteren.

Kan ik een vrijblijvende prijsopgave/offerte bij jullie aanvragen?

Jazeker, dat is mogelijk. We werken graag een opgave voor u uit welke wij dan compleet met de bijbehorende documentatie per email aan u toesturen.

Zijn de luiken alleen in standaard maten of ook als maatwerk te bestellen?

Alle luiken worden speciaal voor u op maat en in de gewenste kleur en uitvoering gemaakt. Er zijn geen standaard afmetingen omdat elke situatie weer anders is.

Passen er aan mijn woning ook luiken?

Bij een bestaande woning is het niet altijd mogelijk om FUNCTIONELE luiken te plaatsen. Er dient voldoende vrije zijruimte beschikbaar te zijn en de luiken dienen bereikbaar te zijn om ze te kunnen bedienen. Aan de hand van een foto van de gevel kunnen wij vaak al een uitspraak doen over de mogelijkheden. 

Moet ik de maatvoering zelf opmeten?

Voor een prijsaanvraag vragen wij u om de maatvoering zelf op te meten. Bij eventuele bestelling komen wij graag langs om de definitieve maten te bepalen. 

Welke gegevens hebben jullie nodig om voor ons een opgave te kunnen maken?

Om een goede opgave voor u te maken ontvangen wij graag de volgende informatie: 

  • een foto van de gevel waar u overweegt om luiken toe te passen. 
  • de afmetingen en aantallen van de kozijnen. (De maatvoering hoeft niet nauwkeurig te zijn, bij eventuele bestelling nemen wij graag de maatvoering zelf.)
  • het gewenste model
  • welk materiaal uw voorkeur heeft
  • wilt u luiken alleen voor de SIER (zonder mogelijkheid om ze te gebruiken) of FUNCTIONEEL (zodat    ze ook gebruikt kunnen worden)?
  • uw adresgegevens.
Welke modellen luiken zijn er allemaal?

Ons leveringsprogramma bestaat uit o.a. louvreluiken, paneelluiken, vensterluiken en gecombineerde modellen. Meer informatie over deze modellen vindt u elders op de pagina DRAAI-SIERLUIKEN van onze website.

Werken luiken isolerend?

Jazeker. In de zomer zijn luiken een ideale zonwering. Het is niet voor niets dat we in de zuidelijke landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië aan bijna alle woningen luiken zien.

In de winter zijn vooral de paneelluiken en vensterluiken een goede isolerende voorziening omdat de kou niet  direct op uw glasoppervlakte komt.

Van welke materialen kunnen luiken gemaakt worden?

De meeste luiken die wij leveren zijn gemaakt van onderhoudsvrij aluminium. Ook houten luiken behoren tot de mogelijkheid.

Verkopen jullie ook kunststof luiken?

Wij verkopen geen kunststof luiken omdat wij de voordelen van aluminium zwaar vinden wegen en daarom aluminium als onderhoudsvriendelijk materiaal voor luiken adviseren.

Wat zijn de voordelen van aluminium t.o.v. houten luiken?

Aluminium luiken worden met poeder gecoat en hoeven alleen schoongemaakt te worden en hoeven niet geschilderd te worden. Houten luiken hebben regelmatig onderhoud nodig. 

Welke kleuren zijn er allemaal mogelijk?

Alle RAL-kleuren zijn mogelijk. Maar ook de populaire donker groene kleuren zoals: GRACHTENGROEN en MONUMENTENGROEN zijn mogelijk. 

Monteren jullie de luiken ook ?

Ja, wij verzorgen graag het gehele traject. We komen inmeten, verzorgen de productie, maken het beslag, regelen transport en doen de montage voor u. Als u zelf de montage wilt verzorgen mag dat uiteraard ook. 

Wat is de levertijd als ik luiken bestel?

De levertijd van de luiken is afhankelijk van het moment van bestelling, meestal is de levertijd ca. 8/10 werkweken na het inmeten.