Actualiteiten en meer

Blog

Isolerende luiken

Isolerende raamluiken.

In de winter kan de buitentemperatuur flink naar beneden gaan. Met koude nachten met vorst of een koude oostelijke wind willen we binnenshuis wel een comfortabele temperatuur hebben. Energiebesparing is al langer een belangrijk item, en met de huidige kosten voor energie is elke besparing welkom!

Lees verder

Kleurige luiken

Vroeger hadden de kleuren van luiken een duidelijke betekenis. De gebruikte kleuren werden ook op het kasteel of landgoed gebruikt en betekende dat de woning of boerderij bij het kasteel hoorde. De gebruikte kleuren kwamen vaak overeen met kleuren van het wapen van de adellijke familie. 

Lees verder

Architect aan het woord

 

Het CPO-project ‘Cabins in the Wood’ is een initiatief van Mulder en de Vries Architecten, opgericht door Remco Mulder en Marian de Vries. Als collectief van 11 particuliere opdrachtgevers (in het zogenoemde Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) hebben zij hier hun eigen duurzame woningen gerealiseerd tegen de groene rand van de stad Eindhoven.

Lees verder

Louvreluiken op het water

Bij het toepassen van luiken denken we al snel aan mooie statige woningen, boerderijen of landhuizen. Maar er is zoveel meer mogelijk met luiken. Kijk maar eens naar de mogelijkheden bij een woonark.

Lees verder

De Notariswoning

Al vele jaren is het een populaire bouwstijl, de notariswoningen. Het zijn prachtige karakteristieke huizen met een stijlvolle uitstraling. Ze zijn klassiek en tijdloos en je herkent ze onmiddellijk. De notariswoning heeft veelal karakteristieke elementen uit de 19e eeuw.

Lees verder